duminică, 29 mai 2011

Puterea respiratiei

   
        Puterea respiratiei este primul secret al unei sanatati de fier.
Respiratia este o forma de nutritie si asa cum mancam trebuie sa mestecam incet, la fel cand respiram trebuie sa "mestecam" aerul. Cand inspiram, trebuie sa retinem aerul mult timp pana cand plamanii (care sunt un fel de stomac) au asimilat complet substantele nutritive. Daca eliminam aerul prea rapid, eliminam in acelasi timp toate aceste substante inainte de a putea retine toate aceste elemente utile.

         Prin respiratie profunda ne putem vindeca sistemul nervos si multe alte boli. Metoda cea mai simpla este sa respiram concentrandu-ne pe ideea ca suntem pe cale sa preluam remediul care ne lipseste. Si aceasta, pentru ca organismul stie foarte bine de ce are nevoie, el contine o intreaga echipa de chimisti perfect competenti, capabili sa extraga din aer substantele necesare.

       Cel mai eficient mod de a respira ca sa ne curatam organismul este urmatorul:  un timp inspiram, 4 timpi tinem aerul si 2 timpi expiram. Daca am inspirat 2 secunde, tinem aerul 16 secunde si expiram 8 secunde. De ce trebuie sa expiram de doua ori mai mult decat inspiram? Pentru ca in timpul expiratiei eliminam toxine prin sistemul limfatic. De ce sa tinem aerul de patru ori mai mult? Pentru ca asa putem sa ne oxigenam sangete si sa activam sistemul  limfativ. Atunci cand respiram trebuie sa incepem s-o facem din profunzime, din abdomen, ca un aspirator care scapa de toxine in sistemul circulator.
  
    Asadar, prin respiratie putem de asemenea sa extragem forta si particulele din lumea superioara, adica lumina, pace si toate elementele vivifiante. Deci, cand respiram trebuie sa incercam sa atragem elementele spirituale de care avem nevoie, in functie de starea in care ne aflam. 

Ca un model de exercitiu ar fi umatorul:

Alegem 4 virtuti pe care am dori in mod special sa le avem.
a) Inspirand 4 timpi, pronuntam mental numele celor 4 virtuti, cate una in fiecare timp.
b) Retinem respiratia 16 timpi, repetam de 4 ori aceste nume.
c) Expirand, spunem: "Elimin din mine..." pronuntand numele defectelor contrare celor 4 virtuti pe care le-am ales.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu