luni, 20 iunie 2011

Legea cauza-efect

     Faptul ca nu exista nimic la intamplare ne este deja familiar, dar ce inseamna exact acest lucru si care este intrebarea pe care e bine sa ne-o adresam in acele momente inclusiv ce este de facut pentru a fi mai fericiti astazi vom vedea in cele cateva randuri de mai jos. :)

    Aceasta lege, a cauzei si a efectului afirma ca pentru fiecare aspect din viata noastra , exista o cauza specifica.
Printre expresiile care ilustreaza aceasta lege se numara si: "Ce semeni, aia culegi", "Cum iti asterni, asa dormi", "Dupa fapta si rasplata". Cu alte cuvinte spus, ceea ce gandim, spunem sau facem, ceea ce emitem de fapt se intoarce la noi sau mai bine spus nici macar nu pleaca vreodata de la noi.
  
  In acest univers exista o ordine mai spun unii si ca nimic nu e accidental. Sunt de acord dar as completa spunand ca totul se intampla spre dezvoltarea noastra spirituala, spre evolutia noastra umana in toate domeniile vietii aratandu-ne clar unde si cand nu a fost in regula cu gandurile noastre in primul rand. Acele ganduri care ne-au creat realitatea de astazi. Sunt ale noastre si asumarea acestei responsabilitati deseori este salvatoare; constientizarea, acceptarea si atunci vine si rezolvarea (solutia).

   Important este sa examinam efectele din viata noastra si cauzele lor. Toate alegerile pe care le facem astazi devin cauzele rezultatelor de maine.

Intrebarile care pot aduce solutiile/raspunsurile, daca suntem atenti la ele, sunt :
Care din gandurile noastre de ieri ne-au adus realitatea de astazi si ce putem face astazi pentru ca ceea ce ne ofera ziua de maine sa rezoneze cu ceea ce este in noi cu adevarat?
Oare aruncand vina asupra celuilalt reusesc sa rezolv ceva pentru totdeauna sau este doar o "multumire" de moment care ma face sa "scap" un pic de responsabilitate? 

Cu siguranta sunt multe intrebari pe care daca ni le punem corect descoperim raspunsurile potrivite pentru fiecare dintre noi, pentru ca ziua de azi sa fie o minune, un dar. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu